

"יש מי ששומע לעתים קרובות , יש מי ששומע אותה לעתים רחוקות , ויש מי ששומע אותה רק פעם אחת בחיים ."ציפור הנפש, מיכל סנונית

ספרות ילדים
לכתוב ספר ילדים – לצאת למסע אל תוך עצמנו, לשוטט ולחפש במגירות הלב את הילד הנצחי שבתוכנו, את הילדה הפנימית שממשיכה לשחק גם כשזרקה שיבה בשערה.
קורס כתיבה ראשון מסוגו בישראל לכתיבת ספר לילדים | סדרה של עשרה מפגשים שיקנו לך כלים מדויקים לכתיבת ספר ילדים.
בכל ראשון ב19:00 בערב, מנחה אחת/אחד יוציא אותך למסע אל ספר הילדים שלך.
אורך המפגשים כשעתיים – הם יערכו און-ליין ויכללו היכרות עם הסופר/ת, הרצאה, לימוד, התנסויות, תרגול – ושיעורי בית עליהם יתקבל משוב בקבוצת פייסבוק סגורה למשתתפים.
תאריך הקורס:
7.3.2021 ועד 23.5.2021
עשרה מפגשים רצופים און-ליין
ימי ראשון 19:00 עד 21:00
מחיר הקורס:
2,500 שקלים (ניתן לפרוס לתשלומים)
הנבחרת









המפגשים
מאמא אווזה עד לאבא עושה בושות: כיצד באה לעולם ספרות הילדים, ומתי הפכה פופולארית כל כך? מסע שמתחיל מחרוזים ומעשיות בעל פה ומגיע אל הספר הכתוב המודרני, דררך נילס ואווזי הבר, "הלב" וגיבוריו, אמיל והבלשים, בילבי והחברים, איה פלוטו ומרים והים: על שוק הספרים והמו"לות לילדים ועל ספרות כתובה וסיפורי שמע, יצירות דיגיטליות ואינטראקטיביות – במבוא לסדנה ולעולם התוכן של הקוראים הצעירים ביותר.
כולנו כבר יודעים שכינה קטנטנה היא גיבורה גדולה, ובספרות הילדים אפילו קולב או עציץ יכולים לדבר, להתאהב, לצאת להרפתקאות מסמרות שיער עם סוף טוב. מאיר שלו יכניס אותנו לעולמם של הגיבורים הגדולים והזעירים בספרות הילדים, יספר על אהבותיו הפרטיות בין כריכות – וכמובן, על תולדותיה של כינה מפורסמת אחת שכולנו אוהבים.
לחרוז או לא לחרוז, זאת השאלה: רבים מן הספרים לגיל הרך כתובים בחרוזים. לפעמים זו שירה של ממש, אבל לפעמים זו גם יצירה מאולצת שבה החרוז מכתיב את התוכן: מדוע ילדים אוהבים חרוזים, מתי וכיצד טוב לחרוז להם סיפור – וממה כדאי להימנע?
מכשפות, מפלצות וגן החיות של הדמיון – אין חברות טובות יותר לילדים בכל גיל. איך בוראים עולם סביב מכשפה מודרנית, דוברת עברית? צרצרים ופיות, תנינות ומלכים, חד קרן ביישנית ונסיכות כועסות – נלמד להתיידד איתם, להבין אותם ולהנגיש אותם לקטנטנים.
בספרות הילדים המודרנית, אין ספרים בלי איורים. עולמם החזותי של ילדים קטנים עשיר, מפורט ומורכב, וציורים זכורים להם לא פחות מאיורים. זאב אנגלמאייר יפתח לחנו צוהר ליחסים בין טקסט כתוב לטקסט של איור, בין אמנות המלים לאומנויות החזותיות, בין כותבים למאיירים ומעצבים ובינם לבין הילדים להם נכתוב.
אין מראה מלבב מילד שראשו תקוע בתוך ספר ושאינו מגיב לסביבה. במפגש נספר כיצד הקריאה מלמדת להתמודד עם בעיות חברתיות, כיצד ניתן להשיג ריכוז בעולם מהיר ושטחי ונפתח שערים לעולמות קסומים ונפלאים בהם הילדים יכולים לשוטט כאוות נפשם.
מדוע ילדים כל כך אוהבים קומיקס, ואיך נוכל לספר אגדה או הרפתקה, או כל מה שנבחר לספר – במשבצות מתוכננות מראש של טקסט ואיור? כיצד המלים הכתובות והדימויים המצויירים יוצרים ביחד מכלול שגדול מסך חלקיו, ואיך יוצרים מכלול מוצלח?
בכל פעם שילדים בני 3-6 קוראים ספר, נוצר משולש של ילד-הורה-סיפור, ובתוכו נוצרת חוויה ייחודית, חדשה ופרטית: מה תפקידם של הכותבים בחוויה הזאת, וכיצד כותבים יכולים להעשיר גם את עולמם הערכי של ילדים והורים בסיפורים שהם צידה רעיונית, מוסרית ורוחנית לחיים טובים יותר.
לכתוב להם בשפה שהם מבינים, במלים קטנטנות שהם מכירים – או בשפת מבוגרים מותאמת לילדים סקרנים שלומדים מהר יותר וטוב יותר מכל מבוגר? דילמות ופתרונות, מספרות הילדים העברית ומניסיונה של הראבן ביצירתה לילדים, יעשירו את לשון הכתיבה שלנו – ואת לשון הסיפור שנכתוב לילדי הגיל הרך.
כתבנו סיפור, מצאנו מאיירת נהדרת, ועכשיו – איך נסיע את הסיפור שלנו מן המגירה בבית או מזכרון המחשב אל מדפי חנויות ספרים? על כל שלבי ההוצאה לאור, זכויות יוצרים, עיבודים של יצירות והדפסה והוצאה עצמית, בהרצאת סיכום לסדנת הכתיבה הראשונה לסיפורי ילדים.