

לכתוב זה מקצוע שאנו לומדים תוך כדי כתיבה.סימון דה בובואר

להביט פנימה
להיכנס אל מרחבי עולמך הפנימי,
להתבונן ביופיה של בדידותך המתרחבת בתוכך,
בעת חיפוש אחר המילים הכתובות שלך,
המחכות יחד איתך – לצאת אל האור.
קורס כתיבה | סדרה של עשרה מפגשים עם נבחרת ענקיות שיקנו לך כלים מדויקים לכתיבה.
בכל שלישי ב19:00 בערב, אישה אחת, מתוך נבחרת נשים ייחודית של השפה העברית, תוציא אותך למסע.
אורך המפגשים כשעתיים – אשר יערכו און-ליין והם יכללו היכרות עם הסופרת, הרצאה, לימוד, התנסויות, תרגול – ושיעורי בית עליהם יתקבל משוב במייל חוזר.
תאריך הקורס:
13.10.2020 ועד 15.12.2020
עשרה מפגשים רצופים און-ליין
ימי שלישי 19:00 עד 21:00
מחיר הקורס:
1,800 שקלים (ניתן לפרוס לתשלומים)
הנבחרת










המפגשים
איך בונים דמות משכנעת? מה בין דמות ספרותית ודמות בשר ודם? מה מקומם של חומרים מהמציאות שסביבנו בבניית דמות, ומה חלקו של הדמיון? מפגש סביב הדבר האחד שבלעדיו אין סיפור:
דמות חד-פעמית.
כתיבת טקסט משכנע כמניפולציה על הקורא. דרישה מוקדמת: לקרוא את "לישון" של צ'כוב ומתוכו ללמוד טכניקות נפלאות, פופוליסטיות ודמגוגיות להסטת רגשותיו של הקורא מנקודה א' ל – ב'.
האם יש הבדל בין כתיבת פוסט לכתיבת ספרות? בהחלט. מהו? מתי טקסט הופך לפרוזה? ואיך עושים זאת? מה הופך כותבת לסופרת? וכיצד מונעים "ממחיאות הכפיים הווירטואליות" להפריע ליצירת האמנות.
Show! Don't Tell, כיצד מראים התרחשות בכתיבה, וכיצד מספרים עליה. מה ההבדל בין תיאור לבין מעשה, ומה ההבדל בין לראות דבר לבין להציגו. כלי יסוד מרכזי בכל מעשה כתיבה.
איך להתחיל בכלל? מה לגלות, מתי ואיך? כיצד ניתן לעניין את הקורא באמצעות slow disclosure (גילוי איטי) הדגמה לחשיבות העצומה של סדר ואופן מסירת הדברים באמצעות קריאת סיפור של אידה פינק.
כתיבה בגוף ראשון, שני (כדיבור או כתיבה לדמות אחרת) ושלישי (מבע משולב). מתי כדאי לבחור בכל אחד מהם, מהו האפקט המתקבל אצל הקורא ואיך לכתוב בכל גוף באופן מיטבי. עבודה על דוגמאות מתוך סיפורים של 'מאסטרים' ותירגול בקצרה יחד.
שיחה על כתיבה לילדים דרך גיבורי הספרים שהשפיעו עלינו (ומלווים אותי עד היום), הכלים הנחוצים לכתיבת ספרי ילדים, ותרגול כתיבת זכרון כגשר לילדה החבויה בנו.
כיצד הופכים מילה כתובה למילה מדוברת? כיצד מבינים את המוזיקה הפנימית של הדיאלוג? ומהי שפה מדוברת לעומת שפה פנימית? אמנות הדיאלוג המדויק. כיצד הופכים מילים לדמות בשר ודם. על דיאלוג במחזה ובספרות. על דמות כהיבט נוסף של מילים. על טקסט וסאב-טקסט.
ועוד איך. יותר מזה: עריכה-עצמית היא חיונית לכל כותב. אבל היא גם ערמומית, מסתורית ומוגבלת. על נקודות עיוורות בכתיבה, על היחסים המורכבים שבין הספר-שבראשנו לבין הספר-שבפועל, על נחיצותה של נקודת מבט מבחוץ, ועל כמה דרכים לגדל את כתב-היד שלנו, לפני שנפקיד אותו בידי העורך.
כניסה אל האיזורים הפחות פוטוגניים של הנפש: קנאה, בושה, כאב שנאה עצמית, ואיך ניתן להשתמש דווקא באיזורים האלו כדי להצית כתיבה עזה ואמינה.