

לכתוב זה מקצוע שאנו לומדים תוך כדי כתיבה.סימון דה בובואר

להביט פנימה
קורס כתיבה | סדרה של עשרה מפגשים עם נבחרת ייחודית של 10 סופרות – שיעורי "מאסטר-קלאס" שיקנו לך כלים מדויקים לכתיבה.
קורס היברידי: פיזי ואון-ליין בו-זמנית!
בכל שלישי בשעה 18:00 אישה אחת תוציא אותך למסע אל תוך עצמך.
אורך המפגשים כשלוש שעות והם יערכו בתל אביב וישודרו בלייב מתוך כיתת הלימוד למשתתפים מרחוק. כל מפגש יכלול היכרות עם הסופרת, הרצאה, לימוד, התנסויות ותרגול במהלך המפגש.
חשוב להדגיש: ההשתתפות הפיזית וההשתתפות מרחוק זהות לחלוטין מבחינת המעורבות בשיעור – בדיוק כמו בכל אקדמיה.
תאריך הקורס:
13.7.2021 ועד 5.10.2021
עשרה מפגשים פיזיים
ימי שלישי 18:00 עד 21:00
קהילת סלוניקי 7 תל אביב (קומה 3)
מחיר הקורס:
פיזי 2,700 שקלים
און-ליין 2,500 שקלים
(ניתן לפרוס לתשלומים)
הנבחרת










המפגשים
כניסה אל האיזורים הפחות פוטוגניים של הנפש: קנאה, בושה, כאב שנאה עצמית, ואיך ניתן להשתמש דווקא באיזורים האלו כדי להצית כתיבה עזה ואמינה.
כתיבה בגוף ראשון, שני (כדיבור או כתיבה לדמות אחרת) ושלישי (מבע משולב). מתי כדאי לבחור בכל אחד מהם, מהו האפקט המתקבל אצל הקורא ואיך לכתוב בכל גוף באופן מיטבי. עבודה על דוגמאות מתוך סיפורים של 'מאסטרים' ותירגול בקצרה יחד.
נדמה לנו שאנחנו כבר יודעים מה עומד לקרות בסיפור שלנו. אבל מה יקרה אם נפרוץ את הגבולות שקבענו להם ונעבור הלאה, למה שנמצא מעבר לסיפור המוכר? מה יקרה שם? מה יקרה לנו? בואו לעבור יחד את הגבול.
על חשיבות התחקיר, איך הוא יכול להקים לחיים את הדמויות שלכם, לחלץ אתכם ממחסומי כתיבה וליצור את מבנה העומק של הטקסט.
על אמינות ספרותית ואמת מציאותית וההבדל ביניהן והכישרון לשכנע.
איך להתחיל בכלל? מה לגלות, מתי ואיך? כיצד ניתן לעניין את הקורא באמצעות slow disclosure (גילוי איטי) הדגמה לחשיבות העצומה של סדר ואופן מסירת הדברים באמצעות קריאת סיפור של אידה פינק.
על הדראפט הראשוני החלק, האינטואיטיבי. על חידוד הריפלקס והאינסטינקט בדרך אל האותנטיות של הטקסט הספרותי. ועל המעבר הסבלני מכתב יד לספר.
איך בונים דמות משכנעת? מה בין דמות ספרותית ודמות בשר ודם? מה מקומם של חומרים מהמציאות שסביבנו בבניית דמות, ומה חלקו של הדמיון? מפגש סביב הדבר האחד שבלעדיו אין סיפור:
דמות חד-פעמית.
ועוד איך. יותר מזה: עריכה-עצמית היא חיונית לכל כותב. אבל היא גם ערמומית, מסתורית ומוגבלת. על נקודות עיוורות בכתיבה, על היחסים המורכבים שבין הספר-שבראשנו לבין הספר-שבפועל, על נחיצותה של נקודת מבט מבחוץ, ועל כמה דרכים לגדל את כתב-היד שלנו, לפני שנפקיד אותו בידי העורך.
האם יש הבדל בין כתיבת פוסט לכתיבת ספרות? בהחלט. מהו? מתי טקסט הופך לפרוזה? ואיך עושים זאת? מה הופך כותבת לסופרת? וכיצד מונעים "ממחיאות הכפיים הווירטואליות" להפריע ליצירת האמנות.