כל המקומות לסדנא אזלו
סלח לי, ריבונו של עולם, כי לא הריתי אלא שירים, מחל לי, ריבונו של עולם, כי לא היה לי כלב נאמן ושום אדם ושום בהמה לא אכלו לחם רענן מידי.
לאה גולדברג
Scroll Down

כלים למשוררים

קורס כתיבת שירה און-ליין | סדרה של עשרה מפגשים עם נבחרת ייחודית של 10 משוררות ומשוררים – שיעורי "מאסטר-קלאס" שיקנו לך כלים מדויקים לכתיבת שירה.

בכל חמישי ב19:00 בערב, משוררת או משורר יוציאו אותך למסע אל תוך עצמך.

אורך המפגשים כשעתיים – אשר יערכו און-ליין והם יכללו היכרות עם המשורר/ת, הרצאה, לימוד, התנסויות, תרגול – ושיעורי בית עליהם יתקבל משוב במייל חוזר.

הקורס מוקלט וניתן בעת הצורך למשתתפי הקורס לצפייה חוזרת.

הרצאת בונוס: כל מה שצריך לדעת על הוצאת ספר לאור – שלבי ההוצאה לאור, הפקת ספר בהוצאה עצמית, שיווק הספר ועוד.

תאריך הקורס: 27.10.2022 ועד 29.12.2022 (ימי חמישי)
שעות: 19:00 עד 21:00

מחיר הקורס:
2,500 שקלים (ניתן לפרוס לתשלומים)

**מקומות אחרונים!**

הנבחרת

פרופ׳ סמי שלום שטרית

משורר וסופר, חוקר ויוצר קולנוע. בין ספריו: ״המאבק המזרחי בישראל״ (עם עובד) ״שירים באשדודית״ (אנדלוס), ״יהודים״ (נהר ספרים), ״לא רך לא קשה״ (הוצאת בימת קדם). בין סרטיו ״משהו על רוח תזזית: תחנות חיינו בשירתו של ארז ביטון״. בעבר היה פעיל מזרחי חברתי וחינוכי. כיום משמש פרופ׳ וראש ביה״ס לאמנויות הקול והמסך במכללת ספיר.

ענת לוין

משוררת, סופרת, עורכת ומורה לכתיבה. כלת פרס ראש הממשלה לסופרים עבריים, 2019.
צילום: ניר נוסבאום

אלי הירש

משורר, עורך, מבקר ומתרגם. פרסם יותר מאלף רשימות ביקורת ומסות ספרותיות בעיתונות הישראלית, רבות מהן בטור "קורא שירה" שמופיע מאז 2007 ב"ידיעות אחרונות". ערך מאות ספרי שירה ופרוזה. פרסם חמישה ספרי שירה. זוכה פרס היצירה ופרס אביב לשירה.
צילום: טל שחר

נעם פרתום

משוררת, פרפורמרית, עורכת ספרותית ומנחת סדנאות כתיבה בארץ ובעולם. זוכת פרס ראש הממשלה לספרות ופרס אביב לשירה על היותה 'קולו של דור'. ב2023 יראה בהוצאת חרגול-מודן ספר שיריה ה-3 "לצאת מהגוף".
צילום: בר גורדון

שמעון אדף

משורר, סופר, מתרגם, מבקר, עורך ומוזיקאי, מרצה במחלקה לספרות עברית באוניברסיטת בן גוריון, ממייסדי כתב העת "אב", לשעבר עורך ספרות המקור של הוצאת כתר. מלמד כתיבה יוצרת במנשר לאמנות, בית אריאלה ומדיטק. זוכה בפרס משרד החינוך לעידוד ספרי ביכורים. זוכה בפרס ראש הממשלה ליצירה. זוכה בפרס לשירה על שם יהודה עמיחי. זוכה בפרס ספיר. זוכה בפרס ניומן לספרות עברית. חלק משיריו הולחנו והוקלטו.
צילום: אליאסף קובנר

הדס גלעד

משוררת, סופרת, עורכת שירה ומנחה סדנאות כתיבה. תרגמה את הספר 'שיר עירום' מאת המשוררת ללה (חדקרן 2012) ספריה עד כה: 'כל אור בעצם' (פרדס, 2013), 'ימי מעשה' (לוקוס 2019), 'מעל אופק השכמות' (לוקוס 2021). זוכת פרס שרת התרבות לסופרים בראשית דרכם.
צילום: בר גורדון

רון דהן

משורר, סופר, עורך (שירה, פרוזה וכתבי עת), כותב ביקורת ומאמרי דעה ב'הארץ' וב'ידיעות', מלמד כתיבה במכללת מנשר לאמנות, בטכניון וב"מקום לשירה" בחיפה. שירים וסיפורים פרי עטו תורגמו לאנגלית ושפות נוספות ופורסמו בכתבי עת שונים. ספרו 'מתעוררים' היה לרב מכר.
צילום: בר גורדון

תהל פרוש

משוררת, סופרת ופובליציסטית החוקרת בעבודת הדוקטורט שלה ניאוליברליזם בספרות עכשווית. בספריה בצע ויחסי בעלות, באנתולוגיה שערכה עבודת גילוי ובמסות שלה היא חוקרת את הממדים השונים וקווי הגבול שבין שירה, עלילה, הגות ומחאה.
צילום: אלון פורת

אלי אליהו

משורר, עורך ועיתונאי. יליד 1969. בוגר תואר ראשון בספרות עברית ובפילוסופיה יהודית באוניברסיטת תל אביב. עיתונאי ועורך בעיתון "הארץ". עד כה פירסם שלושה ספרי שירה: אני ולא מלאך", "עיר ובהלות" ו"איגרת אל הילדים". זוכה פרס לספר ביכורים של משרד התרבות, בפרס מתנאל למשורר יהודי, בפרס ראש הממשלה, בציון לשבח בפרס רעיית נשיא המדינה, בפרס דוליצקי מטעם האוניברסיטה העברית, ובפרס ברנר לשירה. שיריו תורגמו לשפות שונות, והולחנו בידי מוסיקאים רבים.
צילום: מיכה שמחון

בכל סרלואי

משוררת, מורה ומבקרת ספרות. ילידת 1983. ספר שיריה השלישי, ״מפחדך בשרי״ (הקיבוץ המאוחד, סדרת ריתמוס 2020) זכה בציון לשבח מטעם הפרס על שם רעיית הנשיא.
צילום: אלומה משולמי

המפגשים

לא פעם נטען ששירה מגוללת נרטיב סימבולי. ולא מעט מהמהפכות הגדולות בשירה נגעו להבנה חדשה של הממד הסמלי של השפה. אולם מה תכליתם של מיני הסמלים השונים? אילו ניסויים אפשר לערוך בהם? מה גבולותיהם ומה הסכנה שצפונה בהם? ואיך מתכונן מהם מעשה השיר?

צילום: אליאסף קובנר

כל שיר הוא מכתב. הוא נכתב תחילה בינינו לבין עצמנו, אחר כך אנחנו מקפלים את דף הנייר, מכניסים למעטפה ועליה כותבים, לכבוד את/ה, מען לא ידוע, העולם. סוגרים מהר כי שיר הוא סוד. מלקקים את הבול. נזכרים בפלובר שבאוגוסט 1846, כותב ללואיז קולה "מכתב הוא כמו נשיקה: האחרון הוא תמיד המשובח מכולם". יש מישהו בצד השני שמחכה למכתב שלנו. הוא יקבל אותו (אני מאמינה בדואר ישראל), יקרא בו מתחילתו ועד סופו (שירה היא מעשה של תקווה, של אמון) והשיר שלנו יקום גם אצלו.

צילום: ניר נוסבאום

מסע פנימה החוצה – כתיבה יכולה להתחיל גם מתוך בירור פנימי, פרטי, אישי של הכותב ומשם, החוצה אל הדף. אנו רגילים להתבונן בעולם ולהפיק ממנו משמעות, אבל מה אם נהפוך את המבט וניקח אותו פנימה, אל הנפש, אל הגוף, אל מה שמבקש "לדבר" מבפנים. בסדנה נתנסה בקריאה וכתיבה העוסקים בתנועה שבין הפנים והחוץ.

צילום: בר גורדון

נקרא את השירים היפים והקשים של המשוררות הדומות והשונות כל-כך, ״אבשלום״ מאת יונה וולך, ו״נערה מן הקטמונים (חתך אורך)״ מאת מירי בן שמחון. נדבר על הקונטקסט הפוליטי, התרבותי והפמיניסטי, ונשאל האם שירה נשית היא בהכרח פמיניסטית בעל כורחה?

לגוף יש תבונה אדירה ולא אחת הוא יודע דברים לגבינו ולגבי חיינו הרבה לפנינו. בסדנה נטה אזן פנימית אל הגוף וננסה להמיר את חוכמתו למילים ולהתחבר אליו בעודנו מהלכים על המישור האינסופי שבין עונג לכאב ובין התמסרות נעימה לאובדן שליטה מחריד.

צילום: בר גורדון

במפגש נקרא שירה שרוצה לשנות את העולם ומקיפה אותו. נשאל איך ניתן לכתוב את ההשקות בין חיי הרגש לחיים הפוליטיים שלנו, זהות, עבודה וכלכלה. נבדוק איך שירה פוליטית מפגישה אותנו עם מכמני הפנים הבוערים והסוערים, ובכך פותחת מרחב חדש של עולם פואטי.

צילום: אלון פורת

הצייר עומד מול המראה ומצייר את עצמו. ומה עושה המשורר? איך אפשר לכתוב פורטרט עצמי בצורה קצרה כשיר? למשוררים יש דרכים יצירתיות לגעת ביסוד בתנועות מכחול ספורות. נקרא יחד דוגמאות מגוונות של שירי פורטרט עצמי ונתנסה בציור פורטרט עצמי במילים.

צילום: בר גורדון

נעסוק במטאפורות ובדימויים בשירה. תוך כדי מתן דוגמאות משירים של משוררות ומשוררים נבדוק כיצד משתמשים במטאפורות ובדימויים, וכיצד הם משרתים את השיר ומעשירים אותו.

צילום: מיכה שמחון

במפגש זה נישיר מבט אל ה״לא חשוב״, הדבר שאיננו רוצים להביט בו – הלכלוך שסובב את חיינו.

צילום: אלומה משולמי

נחשוב יחד על הזיקה בין שירה, גוף ואהבה – לאו דווקא אהבת זוג אבל בהחלט גם.

צילום: טל שחר

פרטים נוספים?

השאירו לנו פרטים ונציגתנו תחזור אליכם בהקדם.


    נגישות